Leembezetting

door (kb)

Leembezetting (productblad) is een perfect alternatief voor de traditionele gipspleister. Het is vrij van schadelijke stoffen en additieven en 100% biologisch afbreekbaar. Het reguleert de luchtvochtigheid in woningen en draagt bij tot een betere akoestiek. Leem is ook een ideale warmteregelaar: koel in de zomer en warm in de winter.

De afwerkingsgraad kan ruw of glad zijn. De kenmerkende lichtbruine kleur kan eventueel ook afgewerkt worden met leemverf. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa, en vertoont een fijne zachte structuur. Leemverf heeft daarbij nog enkele zeer prettige eigenschappen: het is damp-open en het bevat geen enkel chemisch oplosmiddel. Daardoor draagt het bij aan een aangenaam en gezond klimaat in uw woning of werkruimte. Het aantal beschikbare kleurschakeringen is vrijwel onbeperkt.

Je kan bij ons terecht voor de aankoop van Belgische leem en leemverf die je al of niet zelf aanbrengt.

Hieronder zie je de eindfaze bij de leembezetting van een plafond: sponzen met met gele (geen oranje, want te ruw) spons zodat de leem mooi glad wordt.

DSCN7573